Jesenski vpis v jezikovne tečaje na Hiši jezikov se je začel

Poletni premor je že skorajda za nami. Medtem ko se učenci in dijaki že počasi pripravljajo na to, da bodo spet kmalu sedli v šolske klopi, smo se tudi na Hiši jezikov začeli pripravljati na novo sezono jezikovnih tečajev. Nedavno smo torej že začeli z vpisom v jesenski semester jezikovnih tečajev, kjer vas čakajo jezikovni tečaji za odrasle, jezikovni tečaji za otroke, jezikovni tečaji za upokojence in jezikovni tečaji za podjetja. Ne glede na vašo starost ali predznanje bomo torej našli pravi jezikovni tečaj za vas.

Na dnevu odprtih vrat Hiše jezikov boste dobili vse potrebne informacije

Če pa ste v zvezi z izbiro pravega jezikovnega tečaja še nekoliko negotovi oziroma niste povsem prepričani o svojem predznanju, vas vabimo, da se nam 16. septembra pridružite na dnevu odprtih vrat. Takrat se boste lahko na lastne oči prepričali o kakovosti storitve, o kateri drugi ves čas govorijo, deležni boste predstavitve različnih jezikovnih programov in spoznali boste naše profesorje ter naš način dela. Na podlagi brezplačnega testiranja svojega predznanja angleškega, nemškega, italijanskega, španskega, francoskega in še katerega jezika pa boste z našo pomočjo izbrali jezikovni tečaj, ki je primeren za vas.

Karantena zaradi koronavirusa le začasno prekinila izvajanje jezikovnih tečajev

Ko je konec meseca marca postalo jasno, da bodo javne izobraževalne ustanove še naprej ostale zaprte, smo bili na Hiši jezikov že pripravljeni na spletni oziroma online način poučevanja tujih jezikov. Po začetnih individualnih razgovorih med vodstvom Hiše jezikov in profesorji, krajšem času za načrtovanje dela na daljavo in naknadnem uspešnem testiranju v skupini je bilo vse pripravljeno za spletno poučevanje. Na tej točki je manjkal samo še zadnji, a seveda izredno pomemben kamenček v tem mozaiku, in sicer naši tečajniki. Ti so se množično pozitivno odzvali na novico, da se bo jezikovno izobraževanje kljub onemogočenemu osebnemu druženju nadaljevalo, v praksi pa je prekinitev popoldanskih jezikovnih tečajev odraslih dejansko trajala samo dva tedna. Pri učenju na daljavo pa se je še enkrat več kot zelo priročen pripomoček izkazala e-šola, ki je pri jezikovnih tečajih Hiše jezikov stalnica že vrsto let.

Sodobna tehnologija in sodoben pristop k poučevanju tujih jezikov

Prenos vseh jezikovnih programov v vsej njihovi celoti v spletno okolje je sicer tudi za Hišo jezikov predstavljal določen izziv, a zaradi dolgoletne tradicije izvajanja predvsem individualnih tečajev s pomočjo spletnega videokonferenčnega sistema Skype je potekal ta prenos relativno gladko in brez težav. Pri Hiši jezikov torej nismo imeli večjih težav s tem, da se prilagodimo potrebam in zahtevam tistih, ki so časovno in krajevno omejeni oziroma oddaljeni.

Učenje tujega jezika na daljavo oziroma online učenje tujega jezika pomeni za nas delo preko računalnika, tabličnega računalnika ali pametnega telefona. Sodobno tehnologijo koristimo, da lahko komunikacija ena-na-ena, ki je nikakor ni težko izvajati na daljavo, ali komunikacija ena-na-šest, se pravi komunikacija predavatelja s šestimi tečajniki hkrati, brezhibna, hitra in učinkovita. Da pa je tudi v virtualnem svetu hitro ustvarjeno za učenje obvezno sproščeno vzdušje, pa naši predavatelji nikoli ne pozabijo na ustrezne besede pohvale in nujne doze nasmeha za vsakega svojega tečajnika.

Spletni oziroma online jezikovni tečaji glavna novost na Hiši jezikov

Na podlagi zbranih in zgoraj opisanih izkušenj pa smo se na Hiši jezikov odločili, da naredimo še en korak več, in sicer da ponudimo vse jezikovne tečaje tudi kot možnost online tečaja. Če se torej kdaj zgodi, da vam iz takšnih ali drugačnih razlogov ne uspe priti ali se ne morete pravočasno udeležiti tečaja v učilnici, se lahko tečaju pridružite tudi od doma ali koder koli drugje, kjer imate na voljo računalnik, tablični računalnik ali pametni telefon ter spletno povezavo – za vse ostalo poskrbimo mi.

ekipa Hiše jezikov

Vsi jezikovni tečaji