Kako je z učenjem na daljavo na Hiši jezikov?

Z jezikovnimi tečaji, kot so jezikovni tečaji angleščine, nemščine, španščine ali italijanščine, smo na Hiši jezikov začeli minuli mesec. Oktobra smo se torej podali v nov jezikovni semester, ki pa je bil v klasični obliki poučevanja v učilnici prekinjen že po dveh tednih. V ponedeljek, 19. oktobra 2020, smo se tako s svojimi tečajniki videli samo še preko videokonferenčnih sistemov.

 

Nekateri začeli jezikovni semester takoj online

Čeprav je v začetku oktobra še obstajala možnost, da se naši tečajniki udeležijo izbranega jezikovnega tečaja v živo, so se že takrat nekateri odločili, da se zaradi situacije v zvezi s Covid-19 in vsemi sprejetimi zaščitnimi ukrepi, kot so zaščitne maske za obraz, nenehno razkuževanje itd., udeležijo tečaja neposredno preko spleta. Kot sedaj že zagotovo veste, ponujamo na Hiši jezikov od letos dalje možnost kombiniranega učenja tujih jezikov, in sicer hkrati v živo in od doma.

 

V času zaostrovanja ukrepov ustrezno skrbeli za zaščito

Ker smo se lahko v začetku semestra še torej videli v živo s svojimi tečajniki, smo tako kot povsod drugje po državi seveda tudi na Hiši jezikov poskrbeli za ustrezno zaščito. Skrbeli smo za redno zračenje in čiščenje prostorov ter zagotovili zadostno količino razkužila in zaščitnih mask. Kot pri poučevanju smo tudi pri zaščitnih maskah stavili na kakovost, zaradi česar smo uporabili zaščitne maske podjetja Alpine Trade. Te zaščitne maske smo brezplačno ponudili tudi svojim tečajnikom, saj menimo, da gredo kakovost poučevanja, zdravje in dobro počutje z roko v roki.

 

Trenutno že 5 tednov učenja tujih jezikov na daljavo

A kot že v uvodu povedano, smo se lahko družili z večino tečajnikov samo 2 tedna. Nato smo morali pospraviti zaščitne maske in se v celoti seliti na splet. Zadnjih 5 tednov skrbijo naši predavatelji za jezikovni napredek samo še preko spleta, celostno gledano pa smo zadovoljni tako mi na Hiši jezikov kot tudi naši tečajniki na drugi strani spletne kamere. Napredovanje v okviru izbranega jezikovnega tečaja poteka nemoteno in z enako hitrostjo kot v živo, a ker smo lahko odložili zaščitne maske, se zaradi tega na trenutke bolje slišimo, vsekakor se pa bolje vidimo.

 

Avtor: Hiša jezikov