Online tečaji – novost v Hiši jezikov

Na Hiši jezikov ne mirujemo. To po eni strani izkazujemo vsakoletno z različnimi novostmi, ki jih pripravimo za svoje tečajnike, da se med jezikovnimi tečaji različnih tujih jezikov počutijo nadvse dobro in so seveda hkrati deležni kakovosti na najvišjem nivoju. Po drugi strani pa smo bili prav letos na začetku spomladanskega semestra postavljeni pred pravi izziv, ko je bilo treba zaradi koronavirusa prekiniti vsakršno izobraževanje v živo. Prekinitev pa za nas ni pomenila, da bomo vrgli puško v koruzo in čakali, kaj se bo zgodilo. Ravno nasprotno. Lotili smo se dela in vse skupinske jezikovne tečaje za odrasle in jezikovne tečaje za upokojence prenesli na splet.

 

Spletni oziroma online skupinski jezikovni tečaji postali stalnica

Na podlagi zbranih letošnjega spomladanskega jezikovnega semestra, ko so jezikovne tečaji za odrasle in jezikovne tečaji za upokojence uspešno potekalo preko spleta, smo se na Hiši jezikov odločili, da naredimo še en korak več, in sicer da ponudimo vse jezikovne tečaje – z izjemo jezikovnih tečajev za predšolske otroke – tudi kot možnost spletnega oziroma online tečaja. Če se torej kdaj zgodi, da vam iz takšnih ali drugačnih razlogov ne uspe priti osebno do nas oziroma v naše prostore ali se ne morete pravočasno udeležiti tečaja v učilnici, se lahko tečaju pridružite tudi od doma oziroma od koder koli drugje, kjer imate na voljo zmogljiv računalnik, tablični računalnik ali pametni telefon, ustrezno programsko opremo ter dobro spletno povezavo – za vse ostalo poskrbimo mi.

 

Mala tehnična nadgradnja za velik korak v smeri online skupinskih tečajev

Da bo oktobra, ko bomo začeli z jesenskim jezikovnim semestrom, dejansko vse pripravljeno, smo že zdaj izvedli tehnično nadgradnjo učilnic. Te smo dodatno opremili s kamerami in mikrofoni, s čimer se nam boste lahko ne glede na izbran tuj jezik oziroma jezikovni tečaj poljubno pridružili ali živo v učilnici ali od doma na daljavo. Dejansko boste lahko po vpisu v izbran tečaj tujega jezika poljubno izbirali med eno in drugo opcijo, poljubno kakšen termin ali dva »obiskala« od doma, nato pa se spet pridružili vašim sošolcem v živo v učilnici. Možno je seveda tudi obratno, in sicer, da večino časa – po želji tudi celoten jezikovni tečaj – »obiskujete« preko spleta na daljavo. Pri tem pa vam niti ni treba biti doma, saj vam mobilna povezanost s spletom dejansko omogoča dostop od povsod.

 

Komu so namenjeni online skupinski jezikovni tečaji?

Spletni oziroma online skupinski jezikovni tečaji so namenjeni vsem, ki:

  • se nam zaradi pomanjkanja časa ne morete pridružiti v učilnici,
  • ste morda službeno odsotni,
  • niste iz Maribora ali okolice,
  • ste zboleli, a ste dovolj pri močeh, da se lahko pridružite jezikovnemu tečaju,
  • imate kakršne koli znake povezane z virusom Covid-19 in ste zaradi tega prisiljeni ostati doma,
  • ali vam je takšen način jezikovnega izobraževanja ljubši.

 

Vsi online skupinski jezikovni tečaji bodo potekali v živo in se ne bodo snemali!