Prvi teden online tečajev na Hiši jezikov uspešno zaključen!

Dognanja, ki smo se jih zaradi koronavirusa in z njim povezanimi ukrepi naučili med spomladanskim semestrom jezikovnih tečajev, smo v poletnih mesecih razvijali dalje in končno v začetku oktobra uspešno prenesli v prakso. Govora je seveda o skupinskih online tečajih oziroma spletnih jezikovnih tečajih za skupine tečajnikov, ki se pri nas učijo tuje jezike, kot so angleščina, italijanščina, nemščina, francoščina, ruščina ali španščina.

 

Skupinski online tečaji zelo priljubljeni

Ker so skupinski jezikovni online tečaji namenjeni vsem, ki se nam zaradi pomanjkanja časa ne morejo pridružiti v učilnici, so morda službeno odsotni, niso iz Maribora ali okolice, so zboleli, a dovolj pri močeh, da se lahko pridružijo jezikovnemu tečaju, imajo kakršne koli znake, povezane z novim koronavirusom in koronavirusno boleznijo Covid-19, in so zaradi tega prisiljeni ostati doma, je ta način jezikovnega izobraževanja sploh v trenutnih razmerah zelo privlačen in hkrati žal tudi nujen.

 

Online tečaji še niso primerni za predšolske otroke

Ker je treba v primeru sodelovanja pri online tečajih namestiti ustrezno programsko opremo in izkazati vsaj minimalno obvladovanje računalnika, tovrstno poučevanje še ni primerno za najmlajše. Poleg tega pa je pri otrocih pri učenju tujega jezika pomembno druženje in skupno gibanje, česar pa ni mogoče prenesti v virtualno okolje, kar je tudi glavni razlog, da se pri Hiši jezikov zaenkrat še nismo odločili, da bi tovrstne tečaje ponudili tudi za naše najmlajše učence. Bomo pa po počitnicah z online tečaji začeli tudi z našimi skupinami za osnovnošolce.

 

Malo tehničnega znanja za veliko jezikovnega znanja

Na Hiši jezikov smo v zadnjih mesecih vse učilnice dodatno opremili s kamerami in mikrofoni ter povečali prenos podatkov, tako da resnično nič ne zmoti prenosa jezikovnega tečaja preko spleta. In to so v minulem tednu izkusili tudi naši tečajniki, ki se zaradi najnovejših vladnih ukrepov v boju proti koronavirusu ne smejo več udeležiti jezikovnega tečaja v živo, temveč samo še preko spleta.

 

Online tečaji že od začetka jezikovnega semestra

Sicer pa na Hiši jezikov nismo komaj v tem tednu začeli z jezikovnimi tečaji preko spleta, temveč že kar ob začetku semestra. Tečajniki, ki jim je takšen način jezikovnega izobraževanja ljubši, so se nam že kar takoj pridružili na daljavo, tako da so naši predavatelji istočasno izvajali jezikovne programe za slušatelje v učilnici in preko spleta na daljavo. Ko je torej konec prejšnjega tedna postalo jasno, da vsaj za nekaj časa ne bo več možno izvajati tečajev v živo, je bilo že vse pripravljeno za jezikovno izkušnjo na daljavo.

 

Če torej tudi sami spadati med tiste, ki ste zaradi trenutnih ukrepov ostali brez jezikovnega tečaja, se nam še zmeraj lahko pridružite preko spleta. Kontaktirajte nas in z veseljem vam bomo svetovali, da boste izbrali pravi jezikovni tečaj zase.

 

Avtor: Hiša jezikov